Waarom e-mailmarketing nogsteeds belangrijk is.​.

Waarom e-mailmarketing nogsteeds belangrijk is.​

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Waarom e-mailmarketing nogsteeds belangrijk is.

E-mailmarketing? Waarom zou je dat gebruiken, er is toch inmiddels iets dat Social Media heet? Dit is zo’n beetje de eerste gedachte die bij veel ondernemers opkomt bij het horen van emailmarketing. Ondernemers denken dat met de introductie van het nieuwe marketingkanaal Social Media, emailmarketing niet interessant meer is. Email is oud, dus het werkt niet meer, toch?

WAAROM E-MAILMARKETING?

GOEDKOOP BEREIK

Toegegeven, een goede e-mail lijst opbouwen kost tijd en ook geld. Heb je echter al een database met e-mail adressen (van bijvoorbeeld bestaande klanten) dan kun je deze prospects erg goedkoop bereiken. Je kunt zelfs, als je gebruik maakt van gratis nieuwsbrief software, gratis duizenden klanten of prospects tegelijk bereiken. Iets wat face to face natuurlijk duizenden euro’s zou kosten.

E-MAILMARKETING IS EFFICIËNT

Klassieke direct marketing acties hebben vaak een respons die niet hoger ligt dan ca. 2%. Bij E-mailmarketing komt een click through rate van 10-15% of hoger regelmatig voor.

E-mailmarketing

E-MAILMARKETING IS MEETBAAR

Waar sommige offline marketingcampagnes erg moeilijk meetbaar zijn, is dit bij e-mailmarketing juist niet het geval.

Dingen die je na iedere campagne heel makkelijk in kunt zien zijn:

5 TIPS VOOR EEN GOEDE NIEUWSBRIEF

Een goede nieuwsbrief zorgt voor conversie. Heb je nog geen kaas gegeten van e-mailmarketing? Lees dan deze 5 tips goed door.

1. Zorg voor een goede “Call to action”
Zorg er altijd voor dat er in je mail een goede call to action staat. Je stuur namelijk niet zomaar een nieuwsbrief, je wilt je lezer overtuigen iets te doen.
Dit kan zijn een bezoekje brengen aan je webshop, of je artikel lezen. Kortom: de lezer moet er iets mee kunnen.

2. Zorg voor een pakkende titel van je email
De titel van een email bepaalt al voor een groot deel of jou e-mail direct in de prullenbak verdwijnt of dat het mailtje wordt geopend.
Wordt je mailtje niet geopend omdat je geen goede titel hebt gekozen? Dan scheelt dit uiteraard ook weer in de conversie van je e-mail.

3. Gebruik altijd klikbare links in je email
Ook dit heeft weer te maken met een call to action. Je wilt bezoekers stimuleren om naar je website of webshop toe te gaan, geef ze hier dus ook de gelegenheid toe.

4. Personaliseer je email
Hoi, Hallo, Goeiedag, Beste lezer..Allemaal afgezaagde openingszinnen die je in de kroeg ook niet zou gebruiken. Kies voor een persoonlijke benadering en gebruik de voor- of achternaam van de lezer in je aanhef. Dit proces kan tegenwoordig vrij eenvoudig compleet geautomatiseerd worden.

5. Laat het over aan professionals
Heb je zelf nog steeds geen idee waar je nu moet beginnen? Laat het dan vooral over aan een professionele partij. Een partij met ervaring in online marketing kan je de beste open rates en beste conversie garanderen.

Hulp nodig bij je e-mailmarketing?.

Stuur ons een VRIJBLIJVEND bericht