Haal jij het maximale uit je website?

Haal jij het maximale uit je website?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Weet jij wat je website momenteel oplevert?

Wanneer wij in gesprek zijn met een potentiële klant, stellen wij altijd de volgende twee vragen: “Hoe presteert je huidige website?” en “Wat verwacht je van de prestaties van je nieuwe website?”. Veel klanten kijken ons dan aan alsof zij water zien branden. “Eehhhmm. Prestaties? Doelen?”.

Wat zijn de KPI's van je website?

Als ondernemer heb je (als het goed is) doelen opgesteld die je al dan niet behaald. Denk hierbij aan de omzet die je per jaar minimaal wilt binnenhalen of het minimaal aantal offerte-aanvragen per maand.

Een website is een verlengstuk van je organisatie. Daarom is het dus enorm belangrijk dat je ook op je website bepaalde KPI’s loslaat. Deze doelen helpen je om op lange termijn het maximale uit je website te halen.

Wat wil je bereiken met je website?

Dus: Wat zijn de doelen van je website eigenlijk? Veel ondernemers willen klanten online enkel van “informatie voorzien”. Wat ons betreft is dit een gigantische open deur en bovenal een gemiste kans. Als meubelverkoper spoor je de klant in de winkel toch ook aan om iets te kopen? Mocht deze klant niets willen kopen, dan gaat hij op zijn minst met een brochure naar huis. Bekijk je website dus ook zo. Er is altijd wel een doel.

Op een website werkt dit niet anders. Daarom dient ook jouw website een duidelijk doel te hebben. Denk hierbij aan een offerte-aanvraag, een nieuwsbrief-inschrijving, een ingevuld contactformulier of in het geval van webshops natuurlijk een verkoop. Denk dus goed na over de doelen waarvan je wilt dat jouw bezoeker ze voltooid op je website.

Nog meer tips?

Schrijf je VRIJBLIJVEND in!

Wat meet je momenteel allemaal op je website?

Meten is weten. Punt. Gelukkig zijn er vandaag de dag erg veel (gratis) toegankelijke en gebruiksvriendelijke tools die bij kunnen houden wat een bezoeker allemaal doet op je website. 

Meet jij al:

Een aantal tools wat je voor bovenstaande kunt gebruiken zijn: Google Tagmanager, Google Analytics, Hotjar en de Facebook Tracking Pixel.

Stel altijd een meetplan op

Zoals hierboven al aangekaart: Meten = Weten. De enige manier waarop je zeker weet dat je alles wat je wilt meten ook daadwerkelijk inzichtelijk krijgt is het opstellen en implementeren van een meetplan. In dit meetplan zet je concreet de doelen van je website. Onthou het volgende: Alles wat er op een website gebeurt is meetbaar. Denk dus goed na over de zaken die je op je website wilt meten. 

Wat staat er in een meetplan?

Weet je zelf niet zo goed waar je moet beginnen met het opstellen van een meetplan? Dan is het misschien verstandig om een professional te raadplegen en het meetplan samen op te stellen.

Hulp nodig?

Help je hulp nodig bij het opstellen, implementeren of analyseren van een meetplan voor je website? Of het stellen van doelen? Kortom: Wil jij meer halen uit je website?

Wij helpen je graag om een meetplan op te stellen voor je website, zodat je altijd de juiste data hebt om op te vertrouwen en de juiste acties kunt ondernemen om meer uit je website te halen.

Wil jij meer uit je website halen?

Stuur ons een VRIJBLIJVEND bericht