Google Site Kit voor WordPress

Momenteel hebben enorm veel gebruikers een plugin om Google Analytics te implementeren in hun WordPress website. Daarbovenop komen nog eens talloze plugins om in de gaten te houden. Al deze verschillende plugins zorgen er voor dat de laadtijd van je website flink achteruit gaat. Binnenkort is dit verleden tijd: Enter Google Site Kit voor WordPress!

Wat is Google Site Kit voor WordPress?

Google kondigde recent de komst van Google Site Kit voor WordPress aan. Momenteel is de WordPress plugin nog in betafase, maar verwacht wordt dat de plugin binnenkort voor alle WordPress-gebruikers beschikbaar is.

Deze plugin, ontwikkeld door Google zelf, gaat het jou een stuk makkelijker maken om verschillende Google producten, die je nu nog apart gebruikt, te combineren binnen je eigen WordPress omgeving.

Google Site Kit voor WordPress

Wat kun je met Google Site Kit?

In de eerste versie van deze plugin combineert Google vier verschillende Google tools die jou helpen om je WordPress website te laten groeien, te optimaliseren en geld aan je website te verdienen.

 • Google Search Console: Voortaan direct je Google Search console koppelen.
 • Analytics: Analytics implementeren op je WordPress website.
 • AdSense: Adsense advertenties tonen op je website en monitoren.
 • PageSpeed Insights: De laadtijd van je pagina’s en usability op devices monitoren.

Normaal gesproken had je hier soms dus wel 4 verschillende WordPress plugins voor nodig. Dit kan een enorme impact op de laadtijd van je website hebben en zorgt voor veel onnodige requests.

Wanneer is Google Site Kit voor WordPress beschikbaar?

Momenteel is Google Site Kit nog in een private-beta-fase. De verwachting is dat de plugin binnen de komende maanden beschikbaar wordt gemaakt voor alle WordPress-gebruikers.

[UPDATE 01-08-2019: Google Site Kit is inmiddels te downloaden]

Google Site Kit Beta

Inmiddels is Google Site Kit voor WordPress te downloaden via de website van Google. Het betreft hier de developer preview, dus het gaat nog altijd om een beta-release. Wél kun je Google Site Kit nu dus zelf testen en kijken of je baat hebt bij deze handige Google plugin.

Je kunt Google Site Kit (developers beta) hier downloaden.

Binnenkort zullen wij een uitgebreide review schrijven over Google Site Kit voor WordPress. Stay tuned!

  Comments are closed

  Hierom kies je voor Medialoods

  Wij helpen jou om het maximale uit je online business te halen. Niet alleen door het maken van een mooie website, maar door op een data-gedreven manier naar je online marketing te kijken. Hierdoor helpen we jou je marketing doelen te bereiken en je omzet te verhogen.
  • Klanten geven ons een 10
  • Meerdere expertises binnen 1 agency
  • Data- en customer driven
  • Flexibele en schaalbare diensten

  Samen online resultaat halen?

  Medialoods logo
  Medialoods is een full-service online marketing bureau in Bodegraven. Dit houdt in dat wij je in deze regio in alle online marketing disciplines kunnen ondersteunen.

  Over ons

  Penningkruid 73
  2412AM, Bodegraven
  info@medialoods.com

  Jouw online resultaat naar het volgende niveau?

  • Klanten geven ons een 10
  • Meerdere expertises binnen 1 agency
  • Data- en customer driven
  • Flexibele en schaalbare diensten