Google Site Kit voor WordPress

Google Site Kit voor WordPress

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Momenteel hebben enorm veel gebruikers een plugin om Google Analytics te implementeren in hun WordPress website. Daarbovenop komen nog eens talloze plugins om in de gaten te houden. Al deze verschillende plugins zorgen er voor dat de laadtijd van je website flink achteruit gaat. Binnenkort is dit verleden tijd: Enter Google Site Kit voor WordPress!

Wat is Google Site Kit voor WordPress?

Google kondigde recent de komst van Google Site Kit voor WordPress aan. Momenteel is de WordPress plugin nog in betafase, maar verwacht wordt dat de plugin binnenkort voor alle WordPress-gebruikers beschikbaar is.

Deze plugin, ontwikkeld door Google zelf, gaat het jou een stuk makkelijker maken om verschillende Google producten, die je nu nog apart gebruikt, te combineren binnen je eigen WordPress omgeving.

Google Site Kit voor WordPress

Wat kun je met Google Site Kit?

In de eerste versie van deze plugin combineert Google vier verschillende Google tools die jou helpen om je WordPress website te laten groeien, te optimaliseren en geld aan je website te verdienen.

  • Google Search Console: Voortaan direct je Google Search console koppelen.
  • Analytics: Analytics implementeren op je WordPress website.
  • AdSense: Adsense advertenties tonen op je website en monitoren.
  • PageSpeed Insights: De laadtijd van je pagina’s en usability op devices monitoren.

Normaal gesproken had je hier soms dus wel 4 verschillende WordPress plugins voor nodig. Dit kan een enorme impact op de laadtijd van je website hebben en zorgt voor veel onnodige requests.

Wanneer is Google Site Kit voor WordPress beschikbaar?

Momenteel is Google Site Kit nog in een private-beta-fase. De verwachting is dat de plugin binnen de komende maanden beschikbaar wordt gemaakt voor alle WordPress-gebruikers.

[UPDATE 01-08-2019: Google Site Kit is inmiddels te downloaden]

Google Site Kit Beta

Inmiddels is Google Site Kit voor WordPress te downloaden via de website van Google. Het betreft hier de developer preview, dus het gaat nog altijd om een beta-release. Wél kun je Google Site Kit nu dus zelf testen en kijken of je baat hebt bij deze handige Google plugin.

Je kunt Google Site Kit (developers beta) hier downloaden.

Binnenkort zullen wij een uitgebreide review schrijven over Google Site Kit voor WordPress. Stay tuned!

Weten wanneer Google Site Kit uit komt?

Wij houden je vrijblijvend op de hoogte!