5 Social media blunders die je niet moet maken en hoe je ze voorkomt

Social Media, geen enkel bedrijf komt er tegenwoordig meer onderuit. Het kan enorm veel opleveren voor je bedrijf, mits je de Social Media kanalen natuurlijk goed gebruikt.
Aangezien een Social Media blunder funest voor je business kan zijn zetten wij 5 Social Media blunders voor je op een rijtje en geven wij aan hoe je deze kunt voorkomen.

1. Taal- en spelfouten

Het klinkt zo makkelijk en eigenlijk is dat het ook. Zorg dat je geen taal-, spel- of stijlfouten in je content hebt. Dit soort pijnlijke blunders kunnen killing zijn in de Social Media wereld.
Zorg dus dat je teksten altijd controleert, of laat controleren, voordat je ze op Social Media post.

2. Té persoonlijke content posten

Een persoonlijke benadering op Social Media werkt vaak erg goed. Pas echter wel op waar je de grens trekt. Een kijkje in de keuken van het bedrijf, bijvoorbeeld door middel van een interview met een nieuw personeelslid, is natuurlijk erg leuk. Weinig mensen zitten echter te wachten op een vakantiefoto, in bijbehorende speedo, van de directeur van het bedrijf.

3. Oud nieuws brengen

Post je regelmatig relevante nieuwtjes uit je vakgebied op Social Media? Top! Het kan een goede strategie zijn om potentiële klanten op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen uit het vakgebied waarin je actief bent. Dit laat betrokkenheid zien en zorgt er voor dat je serieus genomen wordt. Zorg er alleen wel voor dat de content actueel en up-to-date is. Het is natuurlijk niet handig als je als SEO-specialist iets post over een Google update van 7 maanden geleden..

4. Verkeerde afbeeldingen gebruiken

Afbeeldingen, en zeker quotes, doen het vaak goed op Social Media. Zorg er dus voor dat je je content nog aantrekkelijker maakt door de juiste afbeeldingen in het juiste formaat te plaatsen.
Facebook, Twitter en Instagram hebben bepaalde specificaties gepubliceerd die er voor zorgen dat je afbeeldingen goed leesbaar zijn op alle devices. Het zou natuurlijk zonde zijn om juist dátgene wat je wilt laten zien niet te zien is.

5. Automatisch posten

Toegegeven, het scheelt enorm veel tijd als je je Social Media kanalen met elkaar verbindt. Let in zo’n geval echter wel op dat een foutje direct op alle Social Media kanalen zichtbaar is..
Daarnaast maakt Facebook bijvoorbeeld een link aan voor twitter, waardoor twittergebruikers eerst naar Facebook worden geleid, niet handig aangezien je gebruikers (in dit geval) juist op twitter zitten. Zorg er dus bijvoorbeeld voor dat gebruikers naar je website toe gestuurd worden i.p.v. naar je social media kanalen.

  Comments are closed

  Hierom kies je voor Medialoods

  Wij helpen jou om het maximale uit je online business te halen. Niet alleen door het maken van een mooie website, maar door op een data-gedreven manier naar je online marketing te kijken. Hierdoor helpen we jou je marketing doelen te bereiken en je omzet te verhogen.
  • Klanten geven ons een 10
  • Meerdere expertises binnen 1 agency
  • Data- en customer driven
  • Flexibele en schaalbare diensten

  Samen online resultaat halen?

  Medialoods logo
  Medialoods is een full-service online marketing bureau in Bodegraven. Dit houdt in dat wij je in deze regio in alle online marketing disciplines kunnen ondersteunen.

  Over ons

  Penningkruid 73
  2412AM, Bodegraven
  info@medialoods.com

  Jouw online resultaat naar het volgende niveau?

  • Klanten geven ons een 10
  • Meerdere expertises binnen 1 agency
  • Data- en customer driven
  • Flexibele en schaalbare diensten